Top

Důležitým tématem z pohledu ochrany osobních údajů jsou cookies a jejich použití. Do oběhu se dostává návrh ÚOOÚ, konkrétně doporučení ke zpracování cookies a obdobných prostředků sledování. Jednak trochu rozptyluje informační mlhovinu, a současně poodhaluje jak se k věci bude stavět národní regulátor. Poměrně zajímavý článek na toto téma nabízí M-journal.cz. Zájemcům o tématiku, markeťákům, projekťákům a webařům doporučuji směle k přečtení. Namlsám vás a prozradím, že to s cookies nebude tak zlé....

Problematika e-mailů v oblasti ochrany osobních dat má řadu nuancí. Protože máme e-meily osobní, e-maily firemní, e-maily firemní bez jména, nebo e-maily se jménem ale s doménou některé e-mailové služby, není úplně jednoduché se rychle orientovat. Jak neudělat chybu a zjistit kdy je e-mail osobním údajem a kdy už e-mail osobním údajem není vám přiblíží článek https://www.epravo.cz/top/clanky/e-mailova-adresa-jako-osobni-udaj-92626.html. Autorem uvedeného textu je pracovník Úřadu pro ochranu osobních údajů pan Mgr. František Nonnemann, který poměrně komplexně osvětlil jakým...

Stručný průvodce problematikou GDPR . Seznamte se v odlehčené verzi s Nařízením Evropského parlamentu a Rady Evropské unie č. 2016/679 ze dne 27.4. 2016 (ve věstníku EU zveřejněno dne 4.5. 2016) . Účinnosti nabývá 25. května 2018. Pokud hledáte způsob jak se vypořádat s GDPR připravili jsme vzor a návod jak vytvořit GDPR směrnici . Aplikace na neziskovou organizaci. Základní terminologie GDPR - General Data Protection Regulation (Obecné nařízení o ochraně údajů) Subjekt údajů -  fyzická osoba, o které jsou údaje...

Do našich životů vpadlo Nařízení Evropského parlamentu a Rady Evropské unie č. 2016/679 - GDPR. Evropský zákon, účinný od 25. května 2018. Co znamená GDPR zkratka? General Data Protection Regulation, je v překladu Obecné nařízení o ochraně údajů. Stručně řečeno příležitost, jak si ve vlastním zájmu udělat pořádek v ochraně osobních údajů. Víte, že naprostou většinu skandálů s únikem dat mají na svědomí lidé zevnitř firem? Proškolení spolupracovníků v oblasti GDPR může být v kritické chvíli zásadním ochranou, pokud...